Lepší zimní přilnavost se správnými zimními pneumatikami

 

zimních pneumatik

Při jízdě v zimní sezóně je zásadní, abyste měli dobrou přilnavost, ale je také velmi důležitá stabilita, aby se vozidlo nekontrolovalo. Jízda v zimních podmínkách je obtížná, takže pokud si nejste jisti, že máte pro své vozidlo ty nejlepší pneumatiky, které vám poskytnou potřebnou stabilitu a kontrolu. Výběr pneumatik je důležitý z hlediska bezpečnosti i výkonu.

V zásadě budete muset provést výběr jak pro zimní, tak pro letní pneumatiky, kde oba musí být dobrou volbou. Pro zimní pneumatiky to může být ještě důležitější, protože máte náročnější podmínky. Můžete také zvolit celoroční pneumatiky, které jsou hybridem mezi letními a zimními pneumatikami a zvládnou obě podmínky, pokud jsou schváleny pro zimní použití.

zimních pneumatik si můžete vybrat z široké škály pneumatik, všechny budou mít odlišně vypadající design běhounu a některé budou mít pro lepší přilnavost vyčnívající trny z běhounu. Při výběru pneumatik je důležité věnovat čas, protože jsou zásadní pro zajištění vaší bezpečnosti na silnicích při jízdě. Pneumatiky byste měli považovat za jakýkoli jiný bezpečnostní prvek svého vozu, jako jsou bezpečnostní pásy, airbagy a protiblokovací systémy. Ty poslední jsou již zahrnuty při nákupu automobilu, ale pneumatiky, které si vyberete, budou muset být optimalizovány na základě vašich řidičských návyků a podmínek. To neznamená, že jsou méně důležité, protože zimní pneumatiky mají tendenci být důležitější, pokud jde o výběr správných pneumatik, a existuje více možností, protože máte jak pneumatiky s hroty, tak bez nich.

Nový štítek EU má tři zvýrazněná kritéria: přilnavost za mokra, spotřebu paliva a hlučnost pneumatik. Je snadné získat rychlý přehled o tom, jaká je přilnavost na mokré vozovce a jaké je její srovnání s ostatními pneumatikami. Přilnavost na mokru se samozřejmě liší od přilnavosti na zledovatělém a zasněženém povrchu, takže pokud si vyberete zimní pneumatiku, budete muset posoudit přilnavost a stabilitu jiným způsobem. Nejlepší je číst různé recenze a testy pneumatik a odtud začít rozvíjet své znalosti. Některé společnosti mají dlouhou historii výroby skvělých zimních pneumatik, o nichž je známo, že mají dobrou přilnavost a stabilitu v zimních podmínkách. Protože je důležitá volba, věnujte čas a zůstaňte v bezpečí.

Máte také skupinu pneumatik, která se označuje jako celoroční pneumatiky nebo pneumatiky do každého počasí, což jsou pneumatiky, které zvládnou letní i zimní podmínky. Jedná se o hybridní pneumatiky mezi letními i zimními pneumatikami, které bezpečně zvládnou obě podmínky. Budou muset být schváleny pro zimní použití. Chcete-li najít ty nejlepší, můžete zkombinovat informace, které získáte ze štítku pneumatik EU, protože chcete vidět, jak fungují jako letní pneumatiky, i jak fungují jako zimní pneumatiky, což můžete posoudit z testů pneumatik v motoristických časopisech.

Další informace o pneumatikách s dobrou přilnavostí pro léto i zimu naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/

Scroll to Top