Proč záleží na správném výběru pneumatik?

 

zimní pneumatiky

Výběr pneumatik můžete vidět podobným způsobem, jako byste vybrali jiné důležité produkty. Použili byste různé produkty podle toho, k čemu je chcete použít, a pravděpodobně budete muset produkty měnit v závislosti na podmínkách. Vyberete si další produkty, abyste dosáhli cílů a dosáhli výkonu, který hledáte. Mohly by to být například různé raketové sporty, kde byste k dosažení nejlepších výsledků použili různé rakety pro stolní tenis, badminton a tenis. Podobným způsobem musíte myslet při výběru pneumatik, přičemž hlavní rozdíl spočívá v tom, že nemůžete měnit tak často, takže buď uděláte rozhodnutí, že budete držet celý rok, nebo pak přepnete mezi letní a zimní sezóna.

Pokud plánujete se svým SUV řídit půdu v ​​terénu, budete muset mít pneumatiky vyrobené pro off-road a budou mít aramidem vyztužené boční stěny, které je chrání před bočními nárazy ze skal, ostrých nebo jiných předmětů. Pokud vezmete své vozidlo pro jízdu v terénu, pak pneumatiky na to budou fungovat. Pokud máte letní pneumatiky SUV a chcete jezdit v zimě v zimních podmínkách, musíte doplnit speciální letní pneumatiky nebo zimní pneumatiky nebo pak zimní pneumatiky. Kromě řady zimních pneumatik máte také zimní celoroční pneumatiky schválené pro zimu, které lze používat po celý rok v letních i zimních podmínkách.

Letní pneumatiky jsou vyrobeny pro použití za teplých teplot, které jsou přítomny mimo zimní sezónu; to znamená, že by se neměly používat při teplotách pod nula stupňů Celsia. Když za těchto podmínek budete jezdit s letními pneumatikami, budete mít tvrdé pneumatiky, které nebudou poskytovat požadovanou stabilitu a kontrolu. Čím lepší kvalitu pneumatiky vyberete, tím lepší bude její přilnavost a nižší valivý odpor bude mít za následek nižší spotřebu paliva.

Kvalita pneumatiky určí některé klíčové vlastnosti, jako je brzdná dráha, kontrola, schopnost zabránit aquaplaningu a účinnost paliva. Proto záleží na tom, jakou pneumatiku nakonec vyberete. Pneumatiky musí být schopny zvládnout podmínky, ve kterých chcete jet. Pokud řídíte v zimě, budete potřebovat správné zimní pneumatiky stejným způsobem, jako když nikdy nebudete chodit s letní obuví v zimních podmínkách, nezapomeňte si obuť správné zimní pneumatiky. Pokud jezdíte v létě, vyberte vhodné letní pneumatiky špičkové kvality.

Předpokládejme, že máte elektromobil nebo hybrid; toto musíte vzít v úvahu také při výběru pneumatik a výběru pneumatik doporučených pro toto použití. Pneumatiky by měly být odolné proti opotřebení, aby zvládly vyšší hmotnost spojenou s těžkými bateriemi a vyšší točivý moment elektromotoru. Valivý odpor by měl být také nízký, aby se rozšířil rozsah použití vozidel.

Další informace o prémiových pneumatikách vysoké kvality najdete na: https://www.nokiantyres.cz/

 

Scroll to Top