Být ekologický neznamená jen pořídit si elektromobil nebo hybrid

pneumatiky

Poté, co jste investovali do hybridního nebo elektrického automobilu, si můžete myslet, že jste udělali vše, co je pro životní prostředí potřeba. Tak tomu ovšem není. Věděli jste, že pneumatiky na autě jsou stejně důležité jako typ vozu, který si vyberete? Důvodem je, že existují věci jako pneumatiky s „nízkým valivým odporem“, které mohou prodloužit vzdálenost, kterou auto urazí na jedno nabití, a tím snížit dopad na životní prostředí.

Je také důležité vědět, z čeho jsou pneumatiky vyrobeny. Společnost Nokian Tyres je výrobcem pneumatik a průkopníkem v oblasti šetrnosti k životnímu prostředí a je jednou z prvních společností vyrábějících pneumatiky, která při výrobě pneumatik používala pouze čištěné nízkoaromatické oleje, takže vůbec žádné toxické nebo karcinogenní chemikálie. Pokud jde o globální výrobce pneumatik, byli v tomto ohledu v popředí.

Mají pneumatiky šetrné k životnímu prostředí, zvláště doporučené pro hybridní nebo elektrická auta. Původně byly pneumatiky s nízkým valivým odporem vyráběny speciálně pro hybridní a elektrická auta; v dnešní době je však spotřebitel ekologičtější a většina společností vyrábějících pneumatiky se snaží snížit valivý odpor svých pneumatik. To se provádí výrobou pneumatik, které optimalizují konstrukci běhounu a snižují valivý odpor pneumatik. Jedna věc, kterou je třeba mít na paměti, je vždy udržovat pneumatiky řádně nahuštěné, protože to také šetří palivo snížením valivého odporu. Nízký valivý odpor vede k nižším emisím oxidu uhličitého a nižší spotřebě paliva a výrobě energie. Také snižuje množství odpadu z pneumatik.

Společnost Nokian Tyres má pneumatiky pro každé roční období, které jsou doporučovány pro hybridy a elektromobily. Pneumatiky jako Nokian Wetproof, což jsou letní pneumatiky, využívají mnoho nových inovací, aby poskytly nejmodernější technologie, což umožňuje ultravysokou výkonnost pneumatiky, která neohrožuje trvanlivost a palivovou účinnost. Technologie jako speciální základní směsi, které snižují hromadění tepla v leštěných bočních a vnitřních drážkách, aby se omezilo aquaplaning, technologie tichých bočnic, které zajišťují tišší jízdu, a také „design tiché drážky“, který snižuje hvízdání, zatímco chlazení pneumatik snižuje mít na sobě.

Tato společnost také přijala mnoho dalších opatření pro životní prostředí, jako je recyklace použitých pneumatik (téměř 100 procent v severských zemích a 95 procent v Evropě); nainstalovali solární panely na výrobu obnovitelné energie, přičemž asi 47 procent veškeré energie vyrobené v jejich továrně pochází z obnovitelných zdrojů energie. Připojili se také ke Globální platformě pro udržitelný přírodní kaučuk (GPSNR), která pomáhá zlepšovat dodržování lidských práv, předcházet zabírání půdy a zároveň chránit biologickou rozmanitost a vodní zdroje.

Nakonec nevyrábějí jen jedny z nejvíce ekologických pneumatik na planetě, ale také vyrábějí jedny z nejbezpečnějších, což také vede k dobrému nárazu, s méně poškozenými vozidly a zraněnými lidmi. Jezděte tedy chytře a bezpečně ekologicky!

Další informace o výběru pneumatik pro hybridní nebo elektrické auto najdete na https://www.nokiantyres.cz/

Scroll to Top