Označení pneumatik a co znamenají

 

zimní pneumatikyPneumatiky mají na svých bocích mnoho informací; některé jsou důležité, zejména zimní značení, abyste věděli, zda jsou pneumatiky schváleny pro zimní provoz. Pokud na pneumatice vidíte označení M+S, znamená to pouze, že běhoun byl navržen pro manipulaci s blátem a sněhem; to nutně neznamená, že jsou vhodné pro zimní použití.

Pokud vidíte 3vrcholovou horu se sněhovou vločkou uvnitř, často označovanou jako symbol 3PMSF, znamená to, že prošla některými výkonnostními testy na sněhu. To znamená, že je lze bezpečně používat i v zimě. Pokud potřebujete zimní pneumatiku, budete se muset ujistit, že pneumatiky mají na boku pneumatiky symbol 3PMSF. Pokud ne, měli byste se zdržet jejich používání.

Existují dva různé typy pneumatik, které jsou schváleny pro zimní použití: zimní pneumatiky, které lze používat pouze během zimní sezóny, a celoroční pneumatiky, které lze schválit pro zimní použití. Nevěřte pouze názvům, protože například letní pneumatiky by se v zimní sezóně neměly používat. Musíte proto trochu více studovat, abyste pochopili, které pneumatiky budou pro vás a vaše vozidlo nejlepší. Máte zimní a zimní pneumatiky s přísným servisním znakem a máte také celoroční pneumatiky. Se zimními pneumatikami je zkombinujete s letními, zatímco s celoročními je využijete celoročně.

Při nákupu nových pneumatik je obvykle vhodné zakoupit pneumatiku se stejným označením, protože nechcete měnit rozměry.

Více informací o značení pneumatik naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/

 

Scroll to Top