Kdy zvážit nákup pneumatik s hroty pro SUV

 

letní pneumatiky

 

I když vlastníte SUV, je potřeba dobré přilnavosti na zimních silnicích zásadní. Faktem je, že s přírůstkem hmotnosti většího SUV se stává ještě důležitější potřeba kvalitních zimních pneumatik s hroty nebo bez nich. Pokud žijete v oblasti s těžkými zimami, zejména v zledovatělých podmínkách, nic nepřekoná pneumatiky s hroty SUV. Faktem je, že SUV, které je těžším vozidlem, ve skutečnosti vyžaduje pneumatiku, která zajišťuje dobrou trakci k přilnavosti na silnici a zejména k brzdění, takže v drsném zimním počasí se doporučuje investovat do pneumatik s hroty SUV. Je to proto, že díky velikosti a hmotnosti SUV je náchylnější ke ztrátě trakce na zasněžených a zledovatělých silnicích. Je to proto, že pneumatika přilne k silnici a zajišťuje trakci, takže bez kvalitní zimní pneumatiky byste na tom v SUV mohli být horší.

Na trhu je mnoho kvalitních zimních pneumatik s hroty. Pneumatiky jako pneumatiky s hroty Nokian Hakkapeliitta 10 SUV poskytují díky své pokročilé technologii čepů vynikající trakci a přilnavost. V technologiích čepů došlo k mnoha pokrokům, jako je Nokian Eco Stud 8, ekologický kotevní čep s přírubou. Ty mohou snížit náraz na cvoček as patentovaným polštářkem pro ekologické cvočky, který tlumí kontakt s vozovkou. Hřeby na těchto pneumatikách již nejsou umístěny v řadách, nýbrž jsou rovnoměrně rozmístěny po celém běhounu, což optimalizuje přilnavost a snižuje hluk z jízdy. To umožňuje, aby pneumatika zůstala ekologická a zároveň umožňovala maximální přilnavost.

Tyto pneumatiky využívají něco, čemu se říká „Posilovač brzd“; inovace vyvinutá na zadních okrajích bloků běhounu, která zajišťuje lepší brzdnou přilnavost. To je důležité, zejména u extra hmotnosti SUV, která vyžaduje dobrou přilnavost, zejména při brzdění. „Posilovače brzd“ jsou součástí bloku běhounu v oblasti ramen pneumatiky. Tento vzor zubu zvyšuje kontakt pneumatiky s povrchem pohonu a zvyšuje brzdnou přilnavost, zejména na ledu a sněhu.

Význam prémiových pneumatik s hroty SUV nelze podceňovat, zejména v oblastech se silnými zimami. V mnoha oblastech v Evropě je lze používat po mnoho měsíců, dokud se neroztopí veškerý sníh, což zajišťuje maximální bezpečnost při jízdě na sněhu, ledu a rozbředlém sněhu. Až se sníh konečně roztaví a nastane jarní počasí, můžete přejít na letní pneumatiky. Vyměňujte pneumatiky příliš brzy, protože v zimních podmínkách je nebezpečné jezdit s letními pneumatikami. Pokud by se zimní počasí na krátkou dobu vrátilo, nemůžete svůj SUV používat, pokud jste již přešli na letní pneumatiky. Zimní pneumatiky s hroty jsou regulovány z hlediska období, kdy je lze používat. Pokud máte pneumatiky bez hrotů, máte více okna, když byste měli přejít na letní pneumatiky, což vám umožní počkat o něco déle, abyste se ujistili, že zimní počasí pominulo. Stejně důležité je namontovat zimní pneumatiky včas, než na podzim padne sníh. Měli byste se změnit, když teplota klesne pod 0° C.

Další informace o pneumatikách s hroty SUV najdete na https://www.nokiantyres.cz/

 

Scroll to Top