Nezapomeňte otáčet celoroční pneumatiky

zimními pneumatikami

Pokud po celý rok používáte pouze jednu sadu pneumatik, musíte se ujistit, že je nezapomenete řádně udržovat. Když přecházíte mezi letními a zimními pneumatikami, jsou pneumatiky obvykle zkontrolovány servisní osobou v pneuservisu. Pneumatiky se před namontováním také otáčejí a kontroluje se tlak v pneumatikách. Rovněž zkontrolují, zda jsou pneumatiky v dobrém stavu.

Předpokládejme, že jste místo toho použili pouze jednu sadu, kterou by pak mohly být letní pneumatiky, pokud během roku nebudete čelit žádným zimním podmínkám nebo pokud se během tohoto období nebudete moci auto používat. Druhou možností, pokud máte zimní podmínky, ale přesto chcete použít pouze jednu sadu pneumatik, je použít celoroční pneumatiky. Celoroční pneumatiky by měly být schváleny pro zimní použití, aby bylo zajištěno, že při jízdě bezpečně zvládnou sníh, led a rozbředlý sníh.

Vzhledem k tomu, že jej mezi jednotlivými obdobími neberete na čerpací stanici k výměně pneumatik, musíte sledovat, kdy je čas pneumatiky otáčet. Pokud máte elektrický vůz, možná budete muset otáčet častěji, než by bylo běžné u benzínového automobilu. Pokud máte rozdíl v hloubce běhounu mezi předními a zadními pneumatikami, měli byste zkontrolovat hloubku dezénu a provést jeho rotaci.

Více informací o celoročních pneumatikách naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/

View more presentations on SharePresentation
Scroll to Top